WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - informacje dla przedsiębiorców

Żywność - informacje dla przedsiębiorców

Obliczanie kaloryczności posiłków w jednostkach systemu oświaty

Jak zweryfikować czy jadłospisy spełniają normy żywienia na energię i składniki odżywcze dla danej grupy wiekowej, a tym samym spełniają wymóg ujęty w treści §2 ust. 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r...

Czytaj więcej...

Prowadzenie sklepików i stołówek szkolnych - obowiązki

Obowiązki osób odpowiedzialnych za prowadzenie sklepików i stołówek szkolnych w zakresie wprowadzanych do obrotu i wykorzystywanych do produkcji posiłków środków spożywczych

Czytaj więcej...

Działania przy imporcie i eksporcie żywności

Import i eksport żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością – jakie działania winien podjąć importer lub eksporter

Czytaj więcej...

Praktyka przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych - Poradnik

Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego.

Czytaj więcej...

Stosowanie młynków koloidalnych w zakładach żywnościowych

Stanowisko Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie stosowanie młynków koloidalnych w zakładach żywnościowych z dnia 10.05.2010r.

Czytaj więcej...

Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - informacje dla przedsiębiorców